Kryt, obal alebo puzdro: Ako najlepšie ochránite váš mobil | Picasee
Picasee

Koľko krát už vám spadol telefón na zem? Stačí iba chvíľka nepozornosti a máte prasknutý displej alebo čočku na foťaku. Omylom si do kapsy dáte k telefónu kľúče a škareda rýha je tu okamžite. Drahý telefón sa škrabancom a pavúkom na displeji žiadnu parádu neurobí. Nehovorme o zákonoch schválnosti, kedy telefóny radi padajú tak hlúpo, že si môžete isť rovno kúpiť nový.

Prečítajte si, ako najlepšie ochrániť svoj telefón, tak penaženku, a zbytočne nevyhazovat peniaze za nákladné opravy. Zistite, aké typy obalov na mobil existujú, aké sú mezi nimi rozdiely, aké majú jednotlivé typy výhody a nevýhody. Po prečítaní nášho článku budete spoľahlivo vedieť, ktorý typ ochrany je práve pre vás ten najlepší.

Designový kryt na mobil Pink liquid

Ochranťe svoj telefón štýlovým designovým krytom na mobil Pink liquid

Kryt na telefón okrem ochrany tiež podtrhne vašu osobnosť

Vyberte si kvalitný kryt na mobil, ktorý sa stane tiež vkusným doplnkom a vašou vizitkou, ktorá podtrhne vašu osobnosť.

Najlepšie je zabezpečiť si viac obalov na mobil a tie striedať podľa príležitosti:

  1. Navrhnite veselý kryt s fotkou vašich najbližších pre voľný čas, ktorý vám bude robiť radosť.
  2. Seriózný do práce a na dôležité společenské události.
  3. Podľa vašich koníčkov - na bicykel, na behanie, na motorku alebo napríklad vodotesný na potápanie.

TIP: Vyberte si obal navrhnutý našimi designéry alebo si navrhnite vlastný kryt.

Kryt na mobil s designom Cute coffee

Kryt na mobil s designom Cute coffee vám zdvyhne náladu.

Je lepší kryt na mobil, obal alebo puzdro?

Žiadný typ ochrany telefónu nie je jednoznačne najlepší pre každého. Každý si musí najsť ten svoj. Pri výbere obalu na mobil obecne platí pravidlo, že čím väčšia ochrana, tým menšia praktickosť. Poradíme vám, ako medzi praktickosťou a ochranou najsť balanc.

Kedy si kúpiť kryt na mobil

Do telefónu ste investovali nemalé peniaze. Nič nenaštve viac, než keď si poničíte úplne nový telefón. Doporučujeme vám zabezpečiť si kryt a ochranné sklo hneď pri kúpe nového mobilu.

TIP: Vybavte svoj telefón kvalitným ochranným sklom na displej a čočku fotoaparátu.

Ako u všetkého ostatného, používaním sa obal na mobil opotrebováva. Jeho životnosť predlžite správnou starostlivosťou. Medzi kryt a mobil môže vklznuť prach a čas od času je dobre ho vyčistiť.

Základné rozlíšenie: puzdro verzus kryt na mobil

Puzdro aj kryt váš mobil chránia pred poškodením, váš mobil spevňuje a robí stabilnejším. Puzdro je obvykle lepšie v ochrane, kryt je praktickejší. Nižšie zistíte, aké majú výhody a nevýhody. Zároveň čo je zlatá stredná cesta.

Kryt na mobil s designom Dark geometry

Kryt na mobil s designom Dark geometry váš telefon nie iba spoľahlivo ochrání, ale stane sa tiež vaším designovým doplnkom.

Typy puzdier na mobil

Existujú 2 základne typy puzdier na mobil: vreckové, do ktorých telefón zasuniete, a flipové puzdra s otváraním.

Vreckové puzdro na mobil: výhody a nevýhody

Tak ako názov naznačuje, do vreckových puzdier mobil zasuniete ako do vrecka, ktoré ma zatváranie na magnet alebo suchý zips. Vreckové puzdro je elegantná ochrana zo všetkých strán. Zohnať môžete tak ako veľmi lacnú variantu, tak aj v luxusnom koženom provedení. Keď máte mobil zatvorený vo vreckovom puzdre, tak je chránený veľmi dobre.

Nevýhody vreckových puzdier na mobil

Hlavná nevýhoda vreckových puzdier spočíva v tom, že pri každom použití musite telefón vytiahnúť. Či už chcete niečo rýchlo vyfotiť, pozrieť sa na čas alebo prijať hovor, všetko je zdlhavé. Telefón musíte mať mimo puzdro tiež pri nabíjani.

Hneď ako mobil z vreckového puzdra vytiahnete, je ako nahý. Pokiaľ vám pri používání napríklad vypadne z ruky, naštastie je na svete. Pokiaľ sa pre vreckové puzdro aj napriek horšej manipulácii rozhodnete, doporučujeme telefón vybaviť tenkým silikonovým puzdrom a ochranným sklom na displej pre chvíle, kedy máte mobil mimo puzdro. Váš telefón tak bude skutočne dobre ochránený.

Navrhnite si originálný kryt na mobil s vlastnou fotkou

Navrhnite si originálný kryt na mobil s vlastnou fotkou a majte svoje obľubené okamžiky stále u sebe.

Ďalšou nevýhodou vreckových puzdier je ich veľkosť. Vrecko mobil ochráni dobre, do vrecka v nohaviciach sa vám však pravdepodobne nezmestí.

Flipové puzdra s vertikálným a knihovým otváraním

Tiež flipové puzdra s vertikálným a knihovým otváraním váš mobil dobre chránia. V tomto obale je váš telefón pevne uchytený v tvrdej plastovej vaničke alebo mäkkom pružnom obale, pričom predná strana je odklápacia. Pri zavretí drží pomocou skrytého magnetu alebo putka na magnet či suchý zips.

Na obale najdete výrez pre fotoaparát, sluchátka a nabíjačku. Oproti vreckovým puzdram mobil pred použitím nemusíte úplne vyťahovať a stačí ho otvoriť podobne ako knihu. Niektoré flipové a knihové puzdra sú vybavené okienkom, takže aj v zavretom stave jednoducho vidíte vaše zmeškané hovory, notifikácie a čas.

Ďalšou výhodou flipových a knihových obalov sú vrecká na peniaze a karty, vďaka ktorým ich môžete používať ako peňaženku a mať všetko na jednom mieste.

Odklapacia strana váš mobil chráni a pri sledovaní videi funguje tiež ako praktický držiak.

Kryt na mobil s designom Green Gold

Nástrahy na váš drahocenný telefón čakajú na každom rohu. Spoľahnite sa na Kryt na mobil s designom Green Gold.

Nevýhody flipových puzdier

Vreckové puzdra a flipové puzdra majú niekoľko spoločných nevýhod: váš telefón je sice dobre ochránený zo všetkých strán, pri používání však musite puzdro otvárať. Nevýhodou je tiež veľkosť, kedy sa vám mobil v puzdre do vrecka nezmesti.

Mobil je ve flipovom a knihovom puzdre veľmi dobre chránený. Na úkor je väčšia veľkosť a trochu nešikovna manipulacia s mobilom, keď sa chcete pozrieť na hodiny alebo prijať hovor, pretože obal musíte otvoriť. Pri používaní sa flipové puzdro ťažšie drží v ruke.

TIP: Rovnako ako u vreckových puzdier doporučujeme dokúpiť ochranné sklo na displej a čočku fotoaparátu.

Výhody mäkkých silikonových krytov

Praktické mäkké silikonové kryty sú právom najobľúbenejšia a najrozšírenejšia ochrana telefónov proti pádom a poškrabaniam. Oproti puzdrom máte mobil v silikonovom kryte vždy telefón skvelo ochránaní a zároveň vždy pripravený. Pred použitím nemusíte nič zložito otvárať a ani mobil vyťahovať. Hneď viete, kto vám volá alebo koľko je hodin. Zároveň foťák máte stále v pohotovosti a žiadny zaujimavý snímok vám neutečie.

Kryt na mobil s designom Roses white

V kryte na mobil s designom Roses white sa o svoj telefón bát nemusíte, spoľahlivo ho ochráni pred ostrými trniami od rúži.

Telefón v silikonovom kryte dobre drží, nešmýka sa a skvelo sa vám bude držat v ruke. Mobil ma s krytom podobnú veľkosť ako bez neho a pohodlne sa vám vojde do vrecka.

TIP: Vyberete si z našej designu silikonových krytov alebo si navrhnite si vlastný obal na mobil.

Nevýhody silikonových krytov

Oproti vreckovým, flipovým a knihovým puzdram mäkký silikonový kryt mobil chrání trošku horšie. Kryt rozhodne doporučujeme kombinovať s ochranným sklom alebo fóliou na displej, ktorý je inak úplne bez ochrany.

Zlatá stredná cesta: kryt na mobil ULTIMATE CASE

Jednička medzi obalmi na telefón je kryt na mobil ULTIMATE CASE z nerozbitného plexiskla s čiernym silikonovým obalom. V kombinaci s ochranným sklom v crash testoch mobil ochránil pred pádom z viac než 5 metrov.

Kryt na mobil ULTIMATE CASE rovnako ako puzdro váš mobil ochráni po celej šírke. Špeciálny kryt ochráni tiež fotoaparát vášho mobilného telefónu. Na rozdiel od vreckových a flipových puzdier však mobil z ULTIMATE CASE nemusíte mobil pred každým použitím zložito vyťahovať.

Navrhnite si kryt na mobil

Navrhnite si kryt na mobil ULTIMATE CASE s vaším vlastným obrázkom alebo obľúbenou fotkou. Chraňte svoj telefón originálne.

Nezabúdajte na ochranu displeja a fotoaparátu

Žiadný kryt ani puzdro váš mobil neurobí nerozbitným. Či už si vyberiete kryt alebo puzdro, v oboch prípadoch doporučujeme telefón vybaviť ochranným sklom na displej a čočku fotoaparátu. A váš mobil bude ochránený dokonale.

Pokračujte na článok v ktorom zistíte, ako jednoducho navrhnúť vlastný kryt na mobil.

Picasee ULTIMATE case

0

DAYS

0

HOURS

0

MINUTES

0

SECONDS

Ku každému ULTIMATE CASE
sklo ZADARMO!